Zelf loempia maken

Loempia’s zijn een Oosterse lekkernij die we vooral als diepvriesproduct kennen. Verras uw gasten met zelf loempia maken. Het is een heerlijke hap als voorgerecht of snack.

De voorbereiding.

zelf loempia maken is niet moeilijk. Zelfs kinderhanden zullen graag meehelpen. Als keukenmateriaal volstaat een wokpan, een keukenpenseel en een friteuse.Wat we hier beschrijven is een vegetarische bereiding voor 1 loempia. Maar met wat blokjes ham of gestoomde kip, hebt u zo een vleesgerecht. De loempiavellen koopt in bij een Oosterse kruidenier. Brikdeeg lukt ook ,maar is minder elastisch. Voor de groentenvulling kunt u heel creatief zijn.

De bereiding

zelf loempia maken start u door de volgende groenten heel fijn snijden: 1 preistengel, 1 wortels ,100 g oesterzwammen en 4 lente-uitjes. Deze kort aanbakken in een met olijfolie verhitte wokpan. Wat soyasaus toevoegen.Tijd voor de loempia zelf:

Leg een vel als ruitvorm voor u en bedek het met een kleiner vel.

Een losgeklopt ei gaat u als ‘lijm’ gebruiken. Het groentenpakketje legt u precies in het midden. De zelf loempia maken kleeft u met het ei dicht als een enveloppe. De loempia’s worden gebakken in de frituurpan op 180 graden. Ze kunnen met een zoetzuur sausje gegeten worden. Succes met de zelf loempia maken!