Vietnamese loempia s maken

Vietnamese loempia’s zijn kleiner dan de Chinese loempia’s en dus uitermate geschikt als borrelhapje. Je kunt vietnamese loempia s maken van verschillende ingrediënten naar eigen smaak en keuze. De hoofdingrediënten van vietnamese loempia s maken zijn altijd rijstvellen. Oftewel spring roll vellen. Deze zijn bij de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Verdere ingrediënten

Voor vietnamese loempia s maken kun je eigenlijk elk soort vlees gebruiken. Maar wat het meest wordt gebruikt is kip. Verder kun je er taugé, geraspte wortel, glass noodles, chinese kool en prei aan toevoegen. Voor vegetarische vietnamese loempia s maken kun je de kip vervangen door andere groenten of vleesvervangers. Tegenwoordig zijn er vele soorten nepvlees te verkrijgen die bijna niet van echt vlees zijn te onderscheiden. Voeg wat korianderpoeder en sojasaus bij voor de echte vietnamese smaak.

Loempia’s bakken

Leg alle ingrediënten op een rijstvel en rol het op. Zorg dat de uiteinden ook meegerold worden zodat het vlees en groente niet uit de loempia valt. Bak de loempia’s in hete olie tot ze een mooie kleur krijgen. Na vietnamese loempia s maken kun je ze af laten koelen en gemakkelijk invriezen zodat je altijd een hapje paraat hebt.