Mini loempia maken

Een mini loempia maken is niet moeilijk. Wel moet u de zorgen voor de juiste ingrediënten. Natuurlijk gaat u niet één mini loempia maken maar bijvoorbeeld veertig.

Wat heeft u nodig voor veertig stuks?

Voor het omhulsel voor een mini loempia maken heeft u loempiavellen nodig en deze zijn verkrijgbaar in een toko of in de supermarkt. Voor de vulling voor veertig kleine loempia`s heeft u witte gesneden kool nodig , ongeveer een half pond en een half pond gesneden spitskool.Bij een mini loempia maken komt er nog verder bij, superfijn gesneden dunne prei, een halve eetlepel sambal, een halve eetlepel vetsin, een teentje knoflook of knoflookpoeder, peper en zout en twee bouillonblokjes met kippensmaak.

Nodig voor het bakken

Bij een mini loempia maken komt bakken bij kijken en daar kunt u bijvoorbeeld zonnebloemolie voor nemen. Om de loempia goed te dichten heeft u bloem en water nodig waar u een meelpapje van maakt. In het papje rolt u de mini loempia nadat de groenten er in zitten.

Het bakken

Zet de wok op hoog vuur, olie er in en de mini loempia`s aan beide kanten goudbruin bakken. Daarna de loempia`s uit laten lekken en smullen maar!