Loempia vouwen

Loempia vouwen

Een loempia vouwen ziet er een stuk moeilijker uit dan het daadwerkelijk is. Loempia’s zijn voor veel Nederlanders de favoriete Oosterse snack en wordt volop door loempiatentjes gemaakt in Nederland. Een loempia vouwen doen ze bij zo’n tentje met het grootste gemak, maar een loempia vouwen, hoe moet dat eigenlijk? Het is natuurlijk leuk als u thuis zelf ook eens lekkere loempia’s kan maken. Ik zal hier uitleggen hoe u dat zelf na vandaag kunt doen.

Een loempia vouwen gaat het beste met dun deeg en veel vulling.

Als u te dik deeg gebruikt dan wordt de loempia vaak te vettig en gaat een deel van de smaak verloren. Hierdoor is het belangrijk dat u dun deeg gebruikt voor een loempia vouwen. Het is het makkelijkst als u twee vellen deeg gebruikt, de ene een stuk groter dan de ander. U legt het grote vel neer als een ruit en de kleinere precies in het midden. Als lijm voor de loempia’s gebruikt u ei wat is opgeklopt met wat water. Nu kunt u het kleine velletje vullen met wat u maar wilt. Plak het hierna dicht met het eierklopsel en vouw daarna het grote vel erom heen als een envelop.